Main content

Datum: 28 maart 2023

Tijd: 18:30 - 22:00

Locatie:
De Valkaart
A. Rodenbachstraat 42, Oostkamp

Website

Organisatie: De Stem

Praatkaffee Psychose De Stem richt zich open en laagdrempelig naar familieleden en andere medebetrokkenen. De avond wordt telkens kort ingeleid met een thema dat mogelijk de tongen al kan helpen losmaken, maar het hoofdprogramma is het praatkaffee zelf: open gesprekken rond de verschillende tafels, waarin alle thema’s en verhalen welkom zijn.

gratis – inschrijven is niet nodig

In gesprek met Psychose: het ervaringsverhaal van Leen Verhaert

Vanuit verwondering over wat haar plots overkwam, schreef Leen Verhaert haar verhaal rond een acute psychose en de hulpverlening neer in het boek ‘Zintuig verzint’. In haar boek gaat Leen uitvoerig in gesprek met Psychose. Ze leren elkaar kennen, ze tasten af, ze discussiëren en durven overleggen. Ze strijden, ze dagen elkaar uit en soms werken ze onverwacht samen. Langzaamaan krijgt Psychose als het ware een gestalte. En ook hoop. Want het keerpunt is geen momentopname, maar een proces, een zoektocht naar een nieuwe identiteit.

Als loopbaancoach was haar missie destijds om het bewustzijn van mensen rond hun loopbaan te faciliteren. Vandaag tracht Leen op dezelfde manier het taboe rond psychose te doorbreken, bijhorend stigma in te perken en een boodschap van hoop te verspreiden. Met haar getuigenis moedigt Leen professionele hulpverleners aan om meer mens te durven zijn. Ze wil ook graag familie en ervaringsdeskundigen inspireren om mee een stukje hulpverlening te dragen: de drie partijen, cliënt, hulpverlener en familie samenbrengen op een gelijkwaardige manier, elk vanuit hun eigen expertise.

Leen Verhaert zal dus vooral spreken vanuit haar rol als ervaringsdeskundige maar zal ook als familie-ervaringsdeskundige oog hebben voor naasten en betrokken familieleden. Ten slotte geeft ze kort uitleg als coördinator van PsychoseNet België, een online informatieplatform waar mensen hoop en herstel kunnen vinden.

Na deze getuigenis is er uiteraard weer voluit tijd voor het praatkaffee zelf, een ongedwongen babbel met een drankje aan de tafels.

  • Deel deze pagina: