Main content

Datum: 11 mei 2023

Tijd: 19:30 - 21:30

Locatie:
Jeugdherberg De Blauwput
Martelarenlaan 11A, Leuven

Website

Organisatie: Similes

Zintuig verzint

Vanuit verwondering over wat haar plots overkwam, schreef Leen Verhaert haar verhaal rond een acute psychose en hulpverlening neer in haar boek Zintuig verzint. Zeventien dagen lang was ze psychotisch, en in haar boek gaat Leen uitvoerig in gesprek met Psychose. Ze leren elkaar kennen, ze tasten af, ze discussiëren en durven overleggen. Ze strijden, ze dagen elkaar uit en soms werken ze onverwacht samen. Langzaamaan krijgt Psychose als het ware een gestalte. En ook hoop! Want het keerpunt is geen momentopname, maar een proces. Woorden, zinnen en taal helpen Leen bij haar zoektocht naar een nieuwe identiteit.

Leen ziet het als haar missie en uitdaging om mee de drie partijen, cliënt, hulpverlener en familie samen te brengen op een gelijkwaardige manier, elk vanuit hun eigen expertise. Een missie die mooi aansluit bij de missie van Similes.

Na de lezing gaan we dan ook in dialoog met elkaar.

Gastspreker:

Leen Verhaert, Coördinator PsychoseNet vzw

Plaats:

Jeugdherberg De Blauwput (Martelarenlaan 11A, LEUVEN). Jeugdherberg De Blauwput ligt op wandelafstand van het station van Leuven. De makkelijke bereikbaarheid, centrale ligging en ruime vergaderzalen maken dit een ideale plek om samen te komen.


Meer info 

3 euro leden van Similes / 6 euro niet-leden
geef een seintje aan Louise Wolfs (louise.wolfs@similes.be / 016 244 204)

Meer weten over Zintuig verzint

Podcast Psychose: Als de werkelijkheid niet meer klopt

  • Deel deze pagina: