Main content

Datum: 17 oktober 2023

Tijd: 09:00 - 13:00

Locatie:
Sociaal Huis Portavida Zaal Centrum
Welzijnscampus 11, 3600 Genk

Website

Organisatie: Psyche

De netwerken Noolim en Reling hebben onlangs een gloednieuw leerplatform gelanceerd dat ervaringsdeskundigheid in de geestelijke gezondheidszorg bevordert. Dit initiatief komt op een cruciaal moment, waarbij steeds meer belang wordt gehecht aan het perspectief van mensen die hun eigen geestelijke gezondheidsproblemen hebben overwonnen.

Het leerplatform biedt een breed scala aan cursussen en trainingsmateriaal, ontwikkeld door experts en ervaringsdeskundigen, om professionals in de geestelijke gezondheidszorg beter uit te rusten voor hun werk. Deze benadering biedt een unieke kans om een dieper begrip te krijgen van de complexiteit van psychische aandoeningen en om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Ervaringsdeskundigen hebben een onschatbare bijdrage geleverd aan de geestelijke gezondheidszorg, aangezien zij hun persoonlijke ervaringen delen om anderen te ondersteunen in hun herstelproces. Het nieuwe leerplatform erkent het belang van hun stem en wil een brug slaan tussen professionele kennis en persoonlijke ervaringen.

Met dit initiatief zetten Noolim en Reling een belangrijke stap in het veranderen van de manier waarop we omgaan met geestelijke gezondheidszorg. Door te leren van ervaringsdeskundigen, kunnen we meer empathische, holistische en inclusieve zorg bieden aan degenen die het nodig hebben.

Als jij ook geïnteresseerd bent in het verbeteren van je eigen kennis en begrip van geestelijke gezondheid, bezoek dan het leerplatform en ontdek hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het welzijn van anderen. Samen kunnen we een verschil maken en een positieve verandering teweegbrengen in de wereld van de geestelijke gezondheidszorg.


Dit leerrijke evenement zal plaatsvinden op 17 oktober van 9.00 uur tot 13.00 uur in het Sociaal Huis Portavida, Zaal Centrum, Welzijnscampus 11, 3600 Genk.

Schrijf je hier in!

Dit event is mogelijk gemaakt met de steun van CERA!

  • Deel deze pagina: