Main content

Datum: 21 juni 2024

Tijd: 09:30 - 15:00

Locatie:
Congrescentrum De Kleiput
Stationsstraat 22, 2570 Duffel

Website

Organisatie: Familieplatform

Op 21 juni 2024 organiseren het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD), het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) en het Familieplatform een gezamenlijke studiedag over de dubbele impact van suïcide en verslaving.

Deze dag richt zich op hulpverleners en naasten die geconfronteerd worden met deze complexe problematiek.

Een dag vol erkenning, informatie en inspiratie

Wanneer drie vooraanstaande organisaties zoals VAD, VLESP en Familieplatform de handen ineen slaan, mag je een dag vol erkenning, informatie en inspiratie verwachten. Deze studiedag belooft een waardevolle ervaring te worden voor elke hulpverlener die werkt met personen die kampen met zowel verslaving als suïcidale gedachten, alsook voor elke naastbetrokkene die leeft met deze uitdagingen.

Deskundige inzichten en praktische tips

Tijdens de studiedag zullen vooraanstaande experts hun inzichten en praktische tips delen. Psychiater Kirsten Catthoor zal het programma openen met haar waardevolle inzichten. Vervolgens zullen de organiserende organisaties elk hun werking en unieke focus toelichten.

Interactieve workshops

Na de middagpauze kunnen deelnemers kiezen uit verschillende interactieve workshops, gericht op relevante onderwerpen zoals nabestaanden na zelfdoding, tools ter ondersteuning van gezinsleden, praten over zelfmoord, betrekken van familie bij crisissituaties en zelfzorg voor naasten.

Praktische informatie

  • Prijs: standaardtarief €70, familie (naasten/nabestaanden) €25 (lunch en drank inbegrepen)
  • Accreditatie: aangevraagd en goedgekeurd
  • Voorkeur workshops doorgeven bij het afrekenen van het ticket

Inschrijving en meer informatie

Voor het volledige dagprogramma en meer informatie over de workshops, bezoek de website.

Wees welkom!

De organisaties Familieplatform, VAD en VLESP kijken ernaar uit om je te verwelkomen op deze waardevolle studiedag over de dubbele impact van suïcide en verslaving. Schrijf je snel in en verzeker jezelf van een plaats op deze belangrijke dag vol kennis en verbinding.

  • Deel deze pagina: