Main content

Auteur: Tom Van Daele

Uitgever: Academia Press

Digitale technologie bij psychische begeleiding: vloek of zegen?

Technologie speelt een steeds grotere rol in ons leven. Wanneer we ons niet goed in ons vel voelen, zoeken we al snel online naar antwoorden en hulp. Ook hulpverleners maken steeds meer gebruik van technologie in therapie.

Websites, apps, chatbots, wearables, serious games, virtual en augmented reality lijken veelbelovende tools om ons te helpen omgaan met stress, depressie, paniekaanvallen, trauma, fobieën en eetstoornissen. Maar hoe zijn die behandelingen tot stand gekomen en wat is niet alleen hype, maar ook hulp?

Dit boek vertrekt vanuit de intrigerende verhalen die zich afspelen op het raakvlak van psychologie en technologie. Daarnaast krijg je als lezer ook inspiratie om die technologie optimaal te benutten, voor jezelf, of als hulpverlener.


Tom Van Daele is klinisch psycholoog en onderzoeksleider van de Expertisecel Psychologie, Technologie & Samenleving aan de Thomas More-hogeschool. Hij doet voornamelijk onderzoek naar de toegevoegde waarde van technologie voor de geestelijke gezondheidszorg.

  • Deel deze pagina: