Main content

Auteur: Kirsten Plessers

Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts

Dat lopen en wandelen goed zijn voor je lichaam, dat zou iedereen intussen moeten weten. Maar lichaam en geest werken niet onafhankelijk van elkaar. En dus heeft bewegen ook heel veel voordelen voor je psychische gezondheid.

Kirsten Plessers is klinisch psychologe en gedragstherapeute en werkt ook voor de KU Leuven. Zij vertaalt in dit boek wat uitgebreid wetenschappelijk onderzoek aantoont: dat lopen en wandelen je stressniveau doen dalen, je energiepeil opkrikken, je beter doen slapen, je denkvermogen doen toenemen, je positiever in het leven doen staan, je zelfvertrouwen verhogen. Dat gaat vanzelf, maar je kan dit alles ook nog veel meer boosten.

Dit boek leert je hoe je tijdens het lopen of wandelen die mentale voordelen kan stimuleren. Dat heet dan mindful lopen, of psycholopen…


Kirsten Plessers is klinisch psychologe en gedragstherapeute met inmiddels meer dan vijftien jaar ervaring. Vanuit haar werkervaring op het StudentenGezondheidscentrum van de KULeuven bouwde ze bijzondere expertise op in de begeleiding van jongvolwassenen. Daarnaast ontwikkelde ze een specifieke expertise op het vlak van slaapproblemen.

In haar boek ‘Psycholopen’ gaat zij dieper in op de mentale voordelen van lopen of wandelen, want terwijl die sporten je spieren versterken, kunnen ze ook ons mentaal welzijn verbeteren.

  • Deel deze pagina: