Main content

Tussen 1 en 10 oktober zetten we samen het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker.

Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal, want ‘contact met anderen’, dat hebben we nodig. Warme, bevredigende contacten laden onze batterijen op, geven ons de kans om te troosten en getroost te worden als het minder gaat. In dit kader vinden heel wat acties plaats.

Vraag-maar-raak-bank

Er wordt een speciale zitbank geplaatst op het Operaplein vlak bij het station van Antwerpen. ‘De bank’ zal tussen 10.00 en 16.00 u bemand worden door hulpverleners, directieleden en/of ervaringsdeskundigen van ZNA Antwerpen om een praatje te maken over geestelijke gezondheid met iedereen die wil. Ook team PsychoseNet zal op zaterdag 9 oktober plaats nemen op de zitbank om 13.00 uur. Op die manier maken we psychische kwetsbaarheid mee bespreekbaar, krijgt psychiatrie een gezicht en komen we er gewoon mee onder de mensen. Iedereen welkom!

Audioverhalen

In samenwerking met ZNA Antwerpen gaan we nog een stapje verder. PsychoseNet werkte mee aan 4 podcasts waarin mensen met een psychische kwetsbaarheid hun verhaal vertellen aan radiomaker Wederik De Backer. Het resultaat zijn vier mooie luisterverhalen.Verspreid door de stad Antwerpen vind je kleurrijke stickers met QR-codes. Scan de codes om de verhalen te beluisteren, al wandelend of rustig zittend op een bankje. Of beluister ze hier online.

Beluister het verhaal ‘Theater’

Beluister het verhaal ‘Vogels’

Beluister het verhaal ‘Bom’

Beluister het verhaal ‘Kans Pakken’

Laat je langs de verhalen gidsen

Doe je de wandeling langs de verhalen liever onder begeleiding? Schrijf je dan hier in voor de gegidste tour of mail naar katleen.grietens@zna.be.

Theatervoorstelling

Fan van theater? Medewerkers en patiënten van ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg werkten samen aan een interactieve theatervoorstelling voor patiënten en medewerkers.

Kom op 8 en 9 oktober langs voor een magische mix van verbinding, spel en fantasie. Vrijdag 8 oktober om 19 uur en zaterdag 9 oktober om 14.00 uur in het ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg, Pothoekstraat 109 te Antwerpen.

Schrijf je hier in.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *