Main content

Het eSpreekuur van het informatieplatform PsychoseNet is een tool waarmee mensen in contact kunnen komen met professionals en ervaringsdeskundigen in de geestelijke gezondheidszorg voor gratis online antwoorden op prangende vragen.

De tool is beschikbaar voor iedereen die een psychose doormaakt of zich zorgen maakt over iemand die een psychosegevoeligheid heeft. Daarnaast is het ook beschikbaar voor mensen met een andere psychische kwetsbaarheid.

Hoe werkt het eSpreekuur?

Om gebruik te maken van het eSpreekuur, kan je simpelweg de pagina bezoeken en een online formulier invullen.

  1. Je kiest een expert in de geestelijke gezondheidszorg die gespecialiseerd is in een bepaald domein van de sector (psychiatrie, legale aspecten, familie, ervaringsdeskundigheid, etc.)
  2. Jouw vraag wordt dan zo snel mogelijk beantwoordt door één van onze experten. Als jouw gekozen expert het antwoord niet weet, sturen ze dit eventueel door naar een andere expert
  3. In hun antwoord op jouw vraag biedt de expert ondersteuning, advies en middelen om jou te helpen met jouw symptomen om te gaan en jouw ervaringen te verwerken

Voor wie is het eSpreekuur bedoeld?

Het eSpreekuur is bedoeld voor iedereen die een psychose ervaart of zich zorgen maakt over een dierbare die een psychosegevoeligheid heeft. Dit omvat personen die gediagnosticeerd zijn met een psychotische stoornis, maar ook personen die vroege symptomen van psychose ervaren of die een hoog risico lopen om een psychotische kwetsbaarheid te ontwikkelen. Ook mensen met een andere psychische kwetsbaarheid zijn zeker welkom om hun vraag aan een expert te stellen!

De tool is beschikbaar voor mensen van alle leeftijden en achtergronden, en is zeker nuttig voor mensen die beperkte toegang hebben tot geestelijke gezondheidszorg of die aarzelen om hulp te zoeken vanwege stigmatisering of andere barrières. 

Voordelen van het gebruik van het eSpreekuur

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van het eSpreekuur. Allereerst brengt de tool mensen in contact met professionals in de geestelijke gezondheidszorg die gespecialiseerd zijn in psychose, wat niet altijd evident is. Hierdoor kunnen mensen deskundig advies krijgen. Dat kan cruciaal zijn voor het beheersen van symptomen en het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven.

Bovendien is de tool volledig gratis en overal toegankelijk met een internetverbinding, waardoor het voor veel mensen een handige en toegankelijke optie is.

Tot slot, vragen en antwoorden waar ook andere mensen iets aan kunnen hebben, publiceren we anoniem op de website. Op die manier hebben we ook een vraagbaak waarin je kan grasduinen. Misschien staat het antwoord op jouw vraag daar al tussen. Je zal alleszins kunnen lezen dat je niet alleen bent met onzekere gevoelens en moeilijke vragen.

Welkom!


Je vindt het eSpreekuur terug via deze link

De verschillende experten stellen zich kort voor via deze link

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *