Main content

Het spelen met de natuur elementen vindt Aya De Jager heerlijk. Daar vindt zij richting. Vertrouwen. Via deze weg vindt ze heling voor haar psychoses.

Hoe ga je ondanks de tegenslagen, die met psychosegevoeligheid te maken hebben, met je leven om? 

Natuur als medicijn

Als inbakening vond ik de woorden Tin, tweemaal. Die voor mij iets grofs kunnen weerspiegelen, enerzijds. Als je tin raakt en er een klank ontstaat, hoog en licht, dan dekt het een andere lading. Het gaat over het water en de wind, en het geluk dat ik vond in het gras. De wind bracht me. Er kwam een vrolijke kracht tot me. Voor mij is natuur Medicijn.

☆Tin☆

De zee trok me,
En ik trok me even in.
 
De roestige zee,
Met grove wateren.
 
Het was te. Te groot, te log, niet lief, maar wel groots als een berg.
 
Bergen van golven waar ik me net niet thuis voel.
 
Ik zie de zee en beweeg. Waar is de wind?
 
De wind dient de golven. 
Ik zie ze samen.
 
Met de wind kom ik tot rust.
 
Haar vrolijkheid vertrouw ik. 
 
Haar kleuren maken het dragelijk. 
 
Houden van de wind. Dat voel ik ook. 
 
Haar doorzoekend zie ik waar ze mij vind. Met haar vleugels vlieg ik even mee. 
 
Dan land mn vrolijkheid zo met het gras. 
Waar de wind mijn aandacht naartoe beweegt. 
Daar prikkelt ze mijn natuur, mijn land en vanbinnen kom ik tot leven. 
 
De natuur, mijn leven wordt uitgedaagd. 
Het leven van taste (zin), vrolijke klanken die ik in het gras kan voelen. Het gras ontmoet me. 
Mijn geluid raakt de hare. 
De tonen die lijken van ons samen. 
 

Gras, lieflijk en vrolijk. De kleuren van de geuren. Leven speel met me mee.

☆Tin☆


Aya de Jager heeft Psychologie(BA) gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Jaren later volgde ze haar passie Yoga Filosofie bij Embodied Philosophy (online). Ze houdt van het bestuderen van oude oosterse teksten, holisme, en vindt haar uitting in poëzie en dans. Ze vindt vorm in spiritualiteit, vult haar leven met wijsheden vanuit het Oosten en vanuit Zuid-Amerika.

Weldra komt haar eerste gedichtenbundel uit, PsychoseNet houdt jullie op de hoogte.

Lieve anderen met een psychosegevoeligheid die zoekende zijn en zich hiermee verbonden voelen, mogen Aya altijd benaderen via Elementofaya@gmail.com

 

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *