Main content

Wisten jullie dat Brenda Froyen vanaf vandaag, 1 september 2020, de fakkel doorgeeft als webredacteur van psychosenet België aan Leen Verhaert? Neen?

Dan wisten jullie misschien ook niet dat…

… www.psychosenet.be een online ‘informatieplatform’ is?

… er geen enkele geestestoestand is waar zoveel misverstanden over bestaan als over ‘psychose’?

… je op psychosenet.be kan lezen over psychose maar ook over andere aanverwante thema’s?

… je informatie bij ons terugvindt in de vorm van blogs, video’s, news, animaties, boeken, apps enz?

… je via het e – spreekuur anoniem vragen kan stellen aan meer dan 10 experts uit verschillende disciplines binnen de Geestelijke Gezondheidszorg? Psychiaters, psychologen, therapeuten, ervaringsdeskundigen en een advocaat, zij formuleren antwoorden vanuit hun expertise.

… de sociale kaart op onze site een overzicht aanbiedt van het hulpaanbod voor psychose en aangrenzende problematiek? Op deze manier wijzen we de weg naar hulpverlening.

En wellicht wisten jullie niet dat…

… je op het Forum van psychosent 24 op 7 terecht kan voor onderlinge communicatie met gelijkgestemden?

… psychosenet een bron van informatie is voor cliënten, maar ook voor familie, vrienden en hulpverleners?

… ons team velen zorgintiatieven vermeldt ‘zonder waardeoordeel’ omdat het erg indiviueel verschillend kan zijn wat voor iemand werkt?

… er een universitaire opleiding Masterclass herstelgerichte psychiatrie is ontwikkeld vanuit psychosenet.

… dit platform bijdraagt aan het bespreekbaar maken van psychische kwetsbaarheden en op die manier taboe doorbreekt en stigma helpt verkleinen?

… er naast wetenschappelijk onderbouwde informatie, vele ervaringsdeskundigen aan het woord komen met getuigenissen die vaak hoop verlenen?

…er binnen psychosenet aan een jongerenpagina wordt gewerkt?

Wisten jullie dat er veel mensen na één of meerdere psychoses herstellen, de draad van hun leven terug opnemen of hun leven opnieuw op een andere manier betekenis geven? Dit laatste wist ik niet en hiervan was ik heel erg onder de indruk.

Wat ik wel wist is dat ‘niet weten’ vaak aan de basis ligt van vooroordelen en stigma.

Wij zullen met psychosenet er alles aan doen om jullie te blijven informeren, om psychose en aanverwante thema’s bespreekbaar te maken via verschillende kanalen om op die manier een boodschap van hoop en herstel te verspreiden. Vul gerust ons contactformulier in of maak gebruik van het blogformulier wanneer je mee wil werken aan de content van onze site.

Laat ‘niet weten’ een bron van nieuwsgierigheid zijn en tegelijkertijd een uitdaging om onze vooroordelen aan de kant te schuiven totdat we ‘wat meer weten’.

Leen

  • Deel deze pagina:

Reacties:

  1. Vraag: Ik ben moeder van een dochter met een mentale beperking, autisme en psychotische problematiek. Ik vind hierover zeer weinig lectuur en ervarings-uitwisseling. Kan u me contactpersonen en of boeken of wetenschappelijke artikels aanraden?
    Vrijblijvende vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *