Main content

“Brenda Froyen is een indrukwekkende vrouw, en dat is nog een understatement”, verschijnt er op één van de vele FB berichten die Brenda een hart onder de riem willen steken bij haar herstel.

In 2012 , na de geboorte van haar derde zoon, kreeg Brenda Froyen een kraambedpsychose. Zoals dat gaat bij psychoses was dat voor haar een ontzettend bevreemdende ervaring.

Ze schreef er 2 jaar later een boek over: ‘Kortsluiting in mijn hoofd’. Het is een autobiografische roman over die psychose maar vooral ook over de mensonterende behandelingen.

Ze heeft dan 8 jaar lang op de barricades gestaan voor patiëntenrechten. Ze sprak op congressen, richtte PsychoseNet België op en zetelde 3 jaar in de Hoge Gezonheidsraad. Ze schreef een heleboel opiniestukken en er volgden nog boeken.

In 2020 sloot ze dit hoofdstuk in haar leven af. Ze richtte zich op andere belangrijke dingen: haar baan als lerarenopleider, haar 3 zonen, haar man, haar tuin, de natuur en kinderboeken lezen én schrijven.

Jammer genoeg heeft Brenda een tijdelijke terugval. Ze maakt zich ook financieel zorgen. Brenda’s boeken zijn bijzonder waardevol. Heb je nood aan inzichten rond mentaal welzijn, taal en natuur, laat je dan meeslepen door de inspirerende schrijfstijl van Brenda en koop één van haar boeken aan. Je steunt haar financieel in deze moeilijke periode. Hier vind je alvast een overzicht. 

Team PsychoseNet weet dat Brenda veerkrachtig terug opstaat, wenst haar een spoedig herstel en blikt terug op een hele fijne samenwerking!

  • Deel deze pagina: