Main content

Op 1 september draagt Brenda de fakkel over aan Leen. Brenda leverde de voorbije 3 jaren een huzarenwerk als webredacteur van het online platform Psychosenet België. Met haar boeken, lezingen, opiniestukken, theater -voorstellingen, congressen en nog veel meer, trok Brenda al langere tijd aan de kar van een nieuwe Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Ze vertelde keer op keer haar verhaal, haar ervaringen in de GGZ, om taboe rond psychose te doorbreken.

Dat doet ze vanaf vandaag niet meer.

Ze keert na 8 jaar terug naar haar corebusiness. Wijzer en rijper zal ze de draad terug opnemen als lector Nederlands aan de lerarenopleiding lager onderwijs. Geestelijke Gezondheid zal altijd een centraal thema blijven in Brenda’s werk. Haar ervaringen binnen de psychiatrie heeft ze ondertussen een plaats gegeven, deze pagina slaat ze om. En om letterlijk een bladzijde om te draaien, schreef Brenda nog een laatste boek dat in december zal worden uitgegeven, ‘Ben ik dan nu weer normaal?’ Ook dat boek zal weer inspireren.

Want dat is wat Brenda doet, ‘inspireren’, ‘aanzetten tot’, ‘innoveren’, ‘durven’.

Leen Verhaert neemt zich voor op dezelfde golf te surfen, weliswaar met een ander verhaal, met een andere achtergrond, met een kleinere schoenmaat maar met veel wind in de rug.

Bedankt Brenda, het ga je goed.

 

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *