Main content

Allen maken we in ons leven een proces van kwetsingen, uitdagingen mee die de kracht kunnen geven om ons leven te vormen.

Hoe gaan we om met onze eigen kwetsbaarheid en die van wie ons dierbaar zijn? Welke antwoorden hebben we vanuit onze eigen kwetsbaarheid? Wat zijn de elementen van een liefdevol existentieel kader als antwoord op deze uitdaging?

De opleiding “Open-hart-cirkels” strekt zich uit over één jaar. Ze starten met een driedaagse basisopleiding. De visie van Re-Member op psychisch en sociaal kwetsbaar/veerkrachtig zijn komt gedetailleerd aan bod, net zoals training in de methodiek van de Open-hart-cirkels. Er wordt uitvoerig ingegaan op wat een open-hart-cirkel is en de belangrijke elementen die er vorm aan geven. Daarnaast oefent iedereen in het leiden van een open-hart-cirkel. De opleiding nodigt ook uit om vanuit eigen kwetsbaarheid een open-hart-cirkel-gesprek in je context (familie, werk, vrienden) te organiseren. In een voorafgaand gesprek met de trainers wordt dit besproken en verduidelijkt wat de bedoeling is. Na de driedaagse basisopleiding volgen drie terugkomdagen.

Bij het zoeken naar antwoorden gaat het om een levensstijl waar liefdevolle verbinding met de aarde en het grotere geheel ook aandacht krijgt en waar een andere tijdsbeleving -weg uit de ratrace- aan bod kan komen. Daarom kaderen ze de opleiding binnen de natuur, in een omgeving die rust en ontmoeting ondersteunt. De bedoeling is dat je na de opleiding de uitdaging aangaat om deze open-hart-cirkels te implementeren in je werk en eventueel in je eigen context.

Praktische informatie

Data

De opleiding gaat door op 4-5-6 oktober 2023 en heeft nog drie terugkomdagen op 17 november 2023, 15 december 2023 en één nog te plannen datum in 2024. De drie dagen in oktober zijn telkens van 9 u 30 tot 17 u (op vrijdag stoppen ze om 16 u 15).

Locatie

 • De opleiding gaat door in De Lichtbron vzw, Turnhoutsebaan 381, 2110 Wijnegem. Het huis ligt middenin het park.
 • Voor een wegbeschrijving, parkeermogelijkheden en openbaar vervoer zie de website www.delichtbron.be.
 • Wie dat wenst, kan ter plaatse overnachten (af te stemmen met genevieve.cooreman@gmail.com).

Aantal deelnemers

Ze voorzien per opleidingsgroep maximum 12 tot 14 deelnemers.

Kostprijs en inschrijven

 • Inschrijven voor de opleiding kan via de link.
 • Het inschrijvingsgeld bedraagt 950 euro, voor de zes dagen, inclusief ondersteuning en coaching tussendoor en nadien.
 • Je inschrijving is compleet na het betalen van het inschrijvingsgeld op de rekening van Vzw Re-Member BE47 1096 6744 1780 BEO, t.a.v Vzw Re Member, 8560 Gullegem-Kortrijk. Vermeld als boodschap zeker je naam en voornaam + OHC opleiding oktober 2023 Antwerpen.

Middagmaal

 • Er kunnen ter plaatse broodjes of salades worden besteld en betaald.
 • Koffie, thee, water en versnaperingen worden door hen voorzien.

Certificaat

Wie een certificaat wenst, kan dit behalen door een werk(je) te maken (van 5-10 blz.) over open-hartcirkels in eigen praktijk en/of leven.


Vragen, meer info of bedenkingen bij:

 • Tine Heylen: heylen.praktijk@gmail.com of 0487/01 56 89
 • Sieska Baert: sieska.baert@gmail.com of 0484/44 41 01

Ze gaan voor liefdevolle zorg die haar wortels vindt in waarachtigheid, gelijkwaardigheid en spreken vanuit het hart.

 • Deel deze pagina: