Main content

Ups & Downs vzw, de vereniging van en voor personen met een bipolaire stoornis of depressie en hun omgeving, heeft een informatieve zelfzorggids gelanceerd, gericht op het verstrekken van cruciale informatie over bipolariteit.

De gids biedt een waardevolle informatiebron voor individuen die leven met een bipolaire stoornis en hun naastbetrokkenen.

Impact van bipolariteit op het dagelijks leven

Bipolariteit, ook bekend als de bipolaire of manisch-depressieve stoornis, evenals depressie, kan een aanzienlijke impact hebben op het dagelijks leven van degenen die ermee te maken hebben.

De zelfzorggids benadrukt het belang van zelfzorg als een integraal onderdeel van het leerproces om te leven met deze psychische kwetsbaarheid.

De brochure biedt gedetailleerde informatie over de aard van de stoornis, de behandeling ervan en praktische tips voor zelfmanagement.

Professionele samenwerking voor betrouwbare informatie

De gids is het resultaat van een constructieve samenwerking tussen Ups & Downs vzw en een aantal professionals, waaronder Dr. Luk Beelaert en Dr. Sabien Wyckaert, onafhankelijke psychiaters die hebben bijgedragen aan het bijwerken en actualiseren van de informatie. Deze nauwe samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de gids niet alleen wetenschappelijk onderbouwd is, maar ook toegankelijk is voor een breed publiek.

Ondersteuning voor verwerking en herstel

Ups & Downs vzw streeft ernaar om patiënten en hun naastbetrokkenen te ondersteunen bij het verwerkingsproces en het streven naar herstel. De zelfzorggids biedt niet alleen inzicht in de aandoening, maar bevat ook praktische suggesties en ervaringen van mensen die zelf met bipolariteit leven.

Toegankelijk voor iedereen

De lancering van deze zelfzorggids markeert een belangrijke mijlpaal in het streven naar een kwaliteitsvol en betekenisvol leven, ondanks de uitdagingen van bipolariteit.

De gids is beschikbaar voor het publiek en kan worden verkregen via deze link.

Het is een waardevolle bron voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met een bipolaire stoornis en draagt bij aan het vergroten van begrip en empathie voor deze complexe psychische aandoening.

  • Deel deze pagina: