Main content

Heel wat mensen hebben een hulpverlener gekend die voor hen het verschil maakte. Ze willen deze personen dan ook graag bedanken. Jasmine vertelt over de hulpverlener die zij graag in de bloemetjes wil zetten.

Wie ben jij?

Ik ben Jasmine en ben 23 jaar oud. Mijn hobby’s zijn creatieve bezigheden, dansen en op reis gaan. Zelf ben ik ook afgestudeerd als hulpverlener, als ergotherapeut. Maar ik heb ook cliëntenervaring. Ondertussen werk ik reeds 2 jaar als ervaringsdeskundige vrijwilliger.

Waarom had jij een hulpverlener nodig?

In het verleden heb ik heel wat hulpverleners gehad omwille van een specifieke angststoornis. Deze angststoornis heeft mij als jongere heel wat beperkingen gegeven in mijn dagdagelijks functioneren. Ik heb beslist om in behandeling te gaan, omdat ik graag mijn eigen leven weer in handen wou hebben.

Wie was deze hulpverlener?

Ik heb een hele lange weg afgelegd. In één van mijn laatste fasen van mijn herstel ben ik terecht gekomen bij de hulpverlener in kwestie, een psycholoog gedragstherapeut in een ambulante setting. Deze hulpverlener behandelde mij preventief. Ik had mijn eigen leven weer in handen en kon zelfstandig functioneren, maar ik had iemand nodig die alles wat in de gaten kon houden en aan de alarmbel trok indien nodig.

Hoe heeft deze jou geholpen?

Wat mij heel hard opviel, in tegenstelling tot andere hulpverleners die ik gekend heb, is dat zij niet zozeer focus legde op mijn angststoornis an sich, maar eerder op wie ik ben als persoon naast deze stoornis. Zij benadrukt ook mijn krachten en talenten. Daarenboven heeft zij ook mijn mama betrokken bij de preventieve behandeling, terwijl zij voordien aan de kant geschoven werd. Mijn mama is zeer belangrijk voor mij, dus het betrekken van mijn mama had een zeer grote indruk op mij.

Wat wil je hem/haar persoonlijk laten weten?

Het uitgaan van mijn krachten en talenten, en niet alleen de beperkingen, alsook het betrekken van mijn omgeving hebben op mij een grote indruk nagelaten. Dit is iets wat ze zeker moet blijven doen bij alle cliënten die ze nog zal behandelen in de toekomst. Ik heb voor de eerste keer het gevoel dat mijn therapeut oprecht geïnteresseerd is in mij en dat ze geloofd in mijn capaciteiten.

Dit heb ik in het verleden heel hard gemist.

 

Wil jij ook aan jouw hulpverlener laten weten dat hij of zij voor jou het verschil maakte, gebruik dan dit kaartje. Zo zet je hem of haar even in de bloemetjes.
  • Deel deze pagina: