Main content

Heel wat mensen hebben een hulpverlener gekend die voor hen het verschil maakte. Ze willen deze personen dan ook graag bedanken. Laura vertelt over de hulpverlener die zij graag in de bloemetjes wil zetten.

Wie ben jij?

Ik ben Laura, 37 oud en woon in het Leuvense. Zes jaar geleden heb ik een psychose doorgemaakt. Hiervoor werd ik acht maand opgenomen. Vandaag de dag ben ik nog steeds in ambulante begeleiding.

Waarom had jij een hulpverlener nodig?

Na mijn psychische crisis heb ik mij aangemeld bij VRINT, een vroeg interventieteam. Hier ging ik om de twee weken in begeleiding bij Leen Lambrechts. Momenteel ben ik ongeveer vijf jaar in behandeling.

Wie was deze hulpverlener?

De hulpverlener die voor mij het verschil heeft gemaakt is dus Leen van VRINT. Zij is een psychiatrisch verpleegkundige. Zelf wou ik dit ook studeren, dit maakt dat ik meteen een bepaalde klik had. Ook vinden we dezelfde muziek leuk, wat helpt bij het versterken van onze band.

Hoe heeft deze jou geholpen?

Ze heeft mij niet echt geholpen om mijn psychische crisis te overwinnen. Deze eerste behandeling gebeurde reeds in het ziekenhuis. Wel heeft ze mij enorm geholpen in de periode die nadien volgde. Ik kon steeds bij haar terecht met mijn zorgen.

Ik heb het moeilijk met het interpreteren van sociale contacten en relaties. Wanneer ik hier met haar over praat, krijg ik het gevoel dat zij hier heel veel inzicht in heeft. Bovendien is ze altijd eerlijk en dat helpt mij vooruit.

Sinds 2017 breng ik regelmatig mijn herstelverhaal voor een publiek. Soms doe ik dit ook in duo met Leen. Ze heeft mij hierin altijd gesteund en ik vind het ook een meerwaarde om dit samen te blijven doen.

Wat wil je hem/haar persoonlijk laten weten?

Het zit zo dat men bij VRINT ongeveer vijf jaar begeleiding biedt. We zijn ongeveer bij die vijf jaar aangekomen en die overstap gaat voor mij moeilijk zijn. Ik wil haar dan voornamelijk laten weten dat ik haar heel dankbaar ben voor de periode van begeleiding. Bovendien wil ik haar geruststellen en meegeven dat ze zich geen zorgen moet maken. Ik zal wel op mijn pootjes terecht komen.

 

Wil jij ook aan jouw hulpverlener laten weten dat hij of zij voor jou het verschil maakte, gebruik dan dit kaartje. Zo zet je hem of haar even in de bloemetjes.
  • Deel deze pagina: