Main content

Vraag

Geachte

Ik krijg een depot abilify maintena van 300 mg. Ik zou dit graag willen verlagen naar 250 mg en op den duur naar 200 mg. Mijn vraag: waarom wordt daar door mijn behandelaars moeilijk over gedaan? Ik begin mijn geduld te verliezen.

 
 

Antwoord

Beste,

Het is voor mij uiteraard moeilijk om te weten wat de beweegredenen van jouw behandelaars zijn. Wanneer je Abilify Maintena verlaagt naar 250 of 200 mg dan wordt de kans zeer groot dat de dosis subtherapeutisch en dus niet meer effectief is. Mogelijk vrezen jouw behandelaars een herval als ze de dosis verder verlagen. Misschien heeft dit te maken met voorgaande psychotische periodes. Zoals gezegd, kan ik hier echter niet over oordelen. Ik raad je zeker aan om dit opnieuw te bespreken met je behandelaars. Jouw mening is uiteraard zeer belangrijk. Je hebt het recht om je behandeling in vraag te stellen. Ik hoop dat je de voor- en nadelen van het afbouwen met je behandelaars kunt bespreken en dat jullie samen een afgewogen beslissing kunnen nemen. Succes!

Groeten,

Jeroen

 
 
Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 35-50
Beantwoord door: Jeroen Kleinen op 16 juni 2021
Expert Avatar

Jeroen is psychiater en systeemtherapeut verbonden aan het PC Sint-Hiëronymus te Sint-Niklaas en werkzaam binnen het mobiel team langdurige zorg regio noord van het Netwerk Geestelijke Gezondheid ADS.

  • Deel deze pagina: