Main content

Vraag

Beste,

Ik vroeg me af of er een lotgenotengroep bestaat voor mensen met psychosegevoeligheid of een schizoaffectieve stoornis van het bipolaire type?

Groetjes!

Antwoord

Beste,

Bedankt voor jouw vraag aan PsychoseNet!

Op de sociale kaart van PsychoseNet kan je verschillende lotgenotengroepen terugvinden.

Voor mensen met een psychosegevoeligheid denk ik bijvoorbeeld aan El Camino, te Bekegem: El Camino Bekegem is een ontmoetingsplaats, onderweg naar een tijdelijk verblijf voor mensen met een psychosegevoeligheid, hun naasten en hulpverleners.

Ik denk ook aan Uilenspiegel die zich op verschillende plaatsen in Vlaanderen bevindt: Uilenspiegel organiseert praatgroepen voor lotgenoten die begeleid worden door ervaringsdeskundigen. De eerstvolgende is online op 10 december.

Daarnaast heb je ook BOTS: BOTS is een plek voor iedereen met een psychosegevoeligheid. Je kan er vrijblijvend langsgaan voor een tas koffie en een babbel. Ze hebben een ontspannend en ook een therapeutisch aanbod...

Je kan ook altijd de sociale kaart van Vlaanderen bekijken.

Hopelijk helpt deze informatie jou om een geschikte groep te vinden!

Met vriendelijke groet,
Freya Spillemaeckers

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 20-35
Beantwoord door: Freya Spillemaeckers op 4 december 2022
Expert Avatar

Freya is webredacteur bij PsychoseNet, psychologisch consulente, maar ook "jong-ervaringsdeskundige". Freya combineert academische kennis met persoonlijke ervaring om anderen te helpen.

  • Deel deze pagina: