Main content

Vraag

Philippe,

Ik zou graag mijn ervaring rond psychose willen gebruiken voor werkgevers.

Deze week was ik naar de Vlaamse hersteldagen gegaan. Er waren daar mensen, die een opname gehad hebben, hulpverleners en familieleden. Welke groep was er niet?

Juist, werkgevers waren er niet. Ik denk dat het voor hen interessant kan zijn om een herstelverhaal te horen en uitleg te krijgen rond bepaalde ziektebeelden. Met een kleine groep mensen uit het bedrijfsleven een drietal keren per jaar samenkomen en dan de gevraagde ziektebeelden verduidelijken.

Wat denk je hiervan? Hoe begin ik hieraan?

Antwoord

Beste,

Er is inderdaad veel onbegrip over psychisch lijden in de maatschappij en werkgevers zijn daar belangrijke vertegenwoordigers. Meer nog, de mening van werkgevers bepaalt sterk de mogelijkheden die mensen hebben om terug te participeren en zin te ontwikkelen in het leven. Het is dus uitermate relevant dat zij goed en genuanceerd geïnformeerd zijn. Dus mijn eerste antwoord is. Doen.

De tweede vraag is complexer. Hoe begin ik eraan? Daar heb ik geen vastomlijnd antwoord op. Ken je werkgevers? Ken je sociale ondernemers die bereid zijn om naar je verhaal te luisteren? Is er iets te organiseren als een ontspannen meeting van 3 ondernemers, samen met jou? Kun je een soort 'komen eten' doen, of een ander initiatief, om met elkaar te verkennen, te praten vanuit hun en jou wereld, referentiekader?

Ik zou in eerste instantie op die manier het terrein verkennen. Elkaars werelden leren kennen, dan in tweede instantie pas kijken of je uitgenodigd kan worden (bijv. in de locale kamer van koophandel, Lions/Rotary club...). Als zij je uitnodigen en een plek geven is dat beter dan wanneer je moet gaan bedelen. Is dat iets om met Te Gek over te brainstormen...? Zij hebben misschien al dingen uitgeprobeerd.

Succes.

Ik blijf graag op de hoogte.

Beantwoord door: Philippe Delespaul op 17 januari 2018
  • Deel deze pagina: