Main content

Vraag

Beste,

Ik zou graag een klacht indienen tegen mijn psychiater. Alleen weet ik niet hoe dit moet en of ik wel voldoende redenen heb hiervoor…

Ik ben zeer slecht behandeld door mijn psychiater waarbij hij zeer vernederende dingen zei, maar ik kan dit niet bewijzen. Er is wel iets anders dat ik wel kan bewijzen en dat is dat hij beweerde dat ik ASS heb, waarbij hij mij zelfs medicatie gaf zonder een test uit te voeren of een diagnose vast te stellen, enkel en alleen door mij te observeren tijdens ons consultatiegesprek. Ik voelde mij zeer slecht toen ik die medicatie gebruikte.

Ik had nochtans, vorig jaar, een test laten uitvoeren voor ADHD en die test sluitte ASS uit als mogelijkheid. Toen ik dit aan de psychiater vertelde zei hij dat ik de uitslag van die test niet serieus moest nemen. Is dit voldoende om een psychiater te kunnen aanklagen? En zo ja hoe moet ik dit dan doen?

Alvast bedankt!

Antwoord

Beste,

Het kan nuttig zijn om een advocaat te raadplegen om informatie te krijgen over de mogelijkheden en/of slaagkansen van een klacht. Voor juridische adviesverlening verwijs ik graag door naar de website www.advocaat.be waar de betrokkene informatie vindt over het raadplegen van een advocaat.

Een advocaat kan - op basis van een grondig onderzoek van de feiten - het beste advies geven over hoe met de geschetste problematiek concreet kan omgaan.

Ik hoop u hiermee enigszins geholpen te hebben.

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 20-35
Beantwoord door: Julie Hantson op 17 maart 2024
Expert Avatar

Julie Hantson is een advocaat gespecialiseerd in het medisch recht en het gezondheidsrecht. Zij legt zich onder andere toe op de rechten van de patiënten en de gedwongen opname. Als onderzoeker is zij ook verbonden aan de Leerstoel Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek (AHLEC) van de Universiteit van Antwerpen.

  • Deel deze pagina: