Main content

Vraag

Beste,

Diagnose bipolariteit (+- 15 jaar)

Ben begonnen met opname in een PAAZ-afdeling (Psychiatrische Afdeling in een Algemeen Ziekenhuis), dan open opname, vervolgens gesloten opname… Gedurende deze periode heb ik het dikwijls zeer moeilijk gehad, maar ik heb er ook heel veel van geleerd. Mijn droom is om zowel patiënten als omgeving te laten inzien, wat het betekent om te leven met een bipolaire stoornis en deze ziekte meer begrijpelijk te maken voor het grotere publiek, om zo meer begrip in de maatschappij te krijgen. Daarom zou ook ik mij graag willen inzetten om dat doel te bereiken als ervaringsdeskundige. Kan je me tips geven hoe ik daar het best aan kan beginnen?

Met vriendelijke groeten,

Geert 007

Antwoord

Beste,

Het best is, te beginnen met vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige, bv. in een psychiatrisch ziekenhuis. En dat te combineren met een opleiding als ervaringsdeskundige. Er zijn opleidingen die worden gegeven door de organisatie Uilenspiegel, de Hogeschool Heverlee, Thomas More Antwerpen en Vives Gent-Kortrijk.

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 35-50
Beantwoord door: Kristof Stubbers op 14 april 2021
Expert Avatar

Kristof werkt als ervaringsdeskundige in het mobiel team van het netwerk ggz Kempen. Tussen zijn 30e en 40e heeft hij meerdere psychoses en opnames gekend. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor zingeving en spiritualiteit.

  • Deel deze pagina: