Main content

Vraag

Geachte,

Is er ook hulp aan huis voor jongeren onder 18, die de jongere kunnen ondersteunen en begeleiden in het dagdagelijks leven voor meerdere uren per dag of moet ik iemand privé aannemen?

Mijn zoon heeft al 3 jaar psychose en hij heeft al drie opnames achter de rug. Hij is nu 15 en komt binnenkort na ontslag van het ziekenhuis naar huis. Ik wil dat hij goed opgevolgd wordt door een goede psycholoog om met hem verder te werken (dat ik ook niet goed weet wie?) en ondersteunen voor school. En thuis is structuur ook heel belangrijk.

Ik wil niet dat hij naar andere instellingen gaat waar geen behandeling mogelijk is, zoals een internaat of een MFC. Ik wil dat hij geholpen wordt en een goede opvolging krijgt om te werken naar zijn herstel en genezing toe. Ik wil de moed niet opgeven. Hij is nog heel jong en zijn school en studies zijn enorm belangrijk voor hem.

Graag even u reactie aub?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten

Antwoord

Geachte,

Er is een leeftijdsgrens waar een aantal diensten niet onder gaan als ze iemand begeleiden en die ligt zowel voor de mobiele teams (factteams) en ook VDIP op 16 jaar.

Ik heb een dienst gevonden die bereid is samen met u na te gaan welke andere diensten zouden kunnen worden ingeschakeld. Het gaat om netwerk Radar-care. Centraal aanmeldingsnummer: 09/358.06.99. Bereikbaar tussen 8:30 en 16:30. Zij zijn bereid om na te gaan wie kan worden ingeschakeld om verder in te gaan op uw vraag.

Ik hoop dat u hiermee geholpen bent.

Met vriendelijke groeten,

Peter

Beantwoord door: Peter Dierinck op 25 januari 2018
  • Deel deze pagina: