Main content

Vraag

Beste,

Naar aanleiding van hyperventilatie en angsten neem ik nu ongeveer drie maanden Sipralexa. Ik ben heel de dag moe en heb voortdurend een dichtgeknepen keel. Voor de rest voel ik me goed, maar het is lastig om steeds zo moe te zijn.

Zou ik mijn medicatie afbouwen?

Alvast bedankt.

Antwoord

Beste,

Het is altijd een lastige keuze wanneer je enerzijds een duidelijk positief effect ervaart van de medicatie en anderzijds nevenwerkingen ervaart. Op zich is het na 3 maanden redelijk snel om al af te bouwen. Als de vermoeidheid je in die mate hindert dat je er in het dagelijks leven niet naar wens door kan functioneren dan is afbouwen of veranderen van medicatie een optie. Laat je hierin steeds begeleiden.

Hou er rekening mee dat 5 mg Sipralexa een lage dosis is en dus wellicht niet voldoende. Veranderen naar andere gelijkaardige medicatie (SSRI) kan zeker zinvol zijn. Het is goed mogelijk dat je je door een andere SSRI niet vermoeid voelt.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 33
Beantwoord door: Jeroen Kleinen op 22 oktober 2019
Expert Avatar

Jeroen is psychiater en systeemtherapeut verbonden aan het PC Sint-Hiëronymus te Sint-Niklaas en werkzaam binnen het mobiel team langdurige zorg regio noord van het Netwerk Geestelijke Gezondheid ADS.

  • Deel deze pagina: