Main content

Vraag

Beste,

In 2001 heb ik een psychotische episode gekend, toch heb ik mijn leven terug kunnen oppakken. Ik werd vastbenoemd in het buitengewoon onderwijs. Wegens mijn kwetsbaarheid en een té complexe levenssituatie ben ik verschillende keren opgenomen in het ziekenhuis. Daarbovenop heeft mijn psycholoog de diagnose ‘C-PTSD’ gesteld.

Blijkt dat ik, zonder hier zelf van op de hoogte te zijn, afstand heb gedaan van het wachtloon en onbetaald verlof heb aanvaard. Dit had als gevolg dat ik in een andere sector ben gaan werken, maar dit beperkte mijn functioneren. Zo ben ik nogmaals werkloos gevallen. Via de CM heb ik een inkomen van €500/maand.

Ik heb geen flauw idee wat ik nu moet doen.

Hopelijk kan u mij helpen.

Alvast bedankt!

Antwoord

Beste,

Voor uw vraag verwijs ik u graag door naar advocaat.be waar u informatie vindt over het raadplegen van een advocaat. Zo bestaan er mogelijkheden om beroep te doen op een pro deo-advocaat. Een advocaat kan, samen met u, uw financiële en/of werksituatie nagaan. Daarnaast verwijs ik u ook graag verder naar het OCMW waar u bent gedomicilieerd. Misschien kan u van het OCMW begeleiding en ondersteuning krijgen.

Ik hoop u hiermee wat geholpen te hebben.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 42 jaar
Beantwoord door: Julie Hantson op 3 oktober 2019
Expert Avatar

Julie Hantson is een advocaat gespecialiseerd in het medisch recht en het gezondheidsrecht. Zij legt zich onder andere toe op de rechten van de patiënten en de gedwongen opname. Als onderzoeker is zij ook verbonden aan de Leerstoel Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek (AHLEC) van de Universiteit van Antwerpen.

  • Deel deze pagina: