Main content

Vraag

Ik heb een psychose en zou graag wat sociaal contact hebben met anderen. Ik kom echter uit het buitenland en heb geen familie of vrienden in België. Waar kan ik hiervoor terecht?

Antwoord

Hallo,

Het lijkt mij inderdaad belangrijk om in contact met andere mensen te komen. Als je je goed genoeg voelt, kan je misschien een hobby uitoefenen bij een vereniging in de buurt. Ook kan je vrijwilligerswerk zoeken of naar een dagactiviteitencentrum (DAC) gaan van een psychiatrische instelling. Daar kan je ook vrienden maken die je kwetsbaarheid begrijpen.

Psychiatrische instellingen hebben tegenwoordig ook mobiele teams. Dat zijn hulpverleners die bij je thuis op gesprek komen en je zouden kunnen verder helpen. Ik werk zelf ook bij zo'n mobiel team als ervaringsdeskundige.

Als je liever geen hulp zoekt in de psychiatrie, kan je je ook aansluiten bij een lotgenotenvereniging. UilenSpiegel organiseert verschillende activiteiten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid in heel Vlaanderen. Zij hebben ook praatgroepen rond psychose.

Hopelijk helpt het je een beetje verder.

Groet,

Kristof

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 29
Beantwoord door: Kristof Stubbers op 16 februari 2019
Expert Avatar

Kristof werkt als ervaringsdeskundige in het mobiel team van het netwerk ggz Kempen. Tussen zijn 30e en 40e heeft hij meerdere psychoses en opnames gekend. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor zingeving en spiritualiteit.

  • Deel deze pagina: