Main content

Vraag

Hallo,

Ik ben een paar maanden stemmen vrij nu maar ik krijg weer geluiden net wanneer ik in slaap val. Herken je dit? En is er wat aan te doen? Zoals mediteren of iets anders waar ik nog niet aan gedacht heb?

Alvast bedankt!

Antwoord

Hallo!

Stemmen vrij, dat is al heel wat... Had je daarvoor ook al die geluiden ? Of is dat iets nieuws? Wat voor geluiden zijn het precies?

Zelf heb ik hier wel nooit mee te maken gehad en is het moeilijk om vanuit mijn eigen ervaring wat advies te geven. Wat ik wel doe als ik geconfronteerd wordt met negatieve beelden die me overheersen, dan zoek ik op dat moment bewust heel hard naar positieve beelden en die plak ik er dan over...

Het heeft me heel wat oefenen gekost om dit te kunnen, maar nu lukt het wel heel goed. Misschien is het een idee om te proberen op zoek te gaan naar leuke geluiden in je hoofd zodat die dan die andere geluiden overschrijven... Zou dit kunnen helpen denk je?

Laat maar iets weten!

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 20-35
Beantwoord door: Sven Unik-id op 24 september 2023
Expert Avatar

Sven unik-id is conceptueel kunstenaar, en in zijn werk gaat hij graag op zoek naar de veerkracht van de kwetsbare mens. Zelf overleefde hij 2 psychoses, en over zijn verhaal verscheen eerder het boek Ingewikkeld (Geerdt Magiels -uitgeverij Vrijdag) en werd de docufilm Ingewikkeld gemaakt (Poolhert Productions) - vertoond op Canvas en op VPRO.

  • Deel deze pagina: