Main content

Gisteren, 1 juni 2023 om 11 uur vond het PERSMOMENT van de Open Geestdagen plaats op de Grote Markt van Leuven. De Open Geestdagen zullen definitief doorgaan in het weekend van 7 en 8 oktober 2023. Noteer alvast in je agenda!

Wat zijn Open Geestdagen precies?

Op 7 en 8 oktober 2023 vinden in Vlaanderen de Open Geestdagen plaats. De geestelijke gezondheidszorg zet dat weekend de deuren wijd open voor het publiek. Via deze jaarcampagne wil de organisatie Te Gek!? in samenwerking met Zorgnet-Icuro mensen laten kennismaken met de verschillende zorgvormen in de geestelijke gezondheidszorg en het belang van mentaal welzijn onderstrepen. 

De Open Geestdagen vallen in oktober binnen de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, een periode waarin heel wat steden, gemeenten en organisaties actie ondernemen rond geestelijke gezondheid. Ook in jouw buurt ben je dat weekend welkom in verschillende soorten organisaties voor geestelijke gezondheid. Over heel Vlaanderen zullen er allerlei activiteiten te ontdekken en te beleven zijn. Denk hierbij aan workshops, wandelingen, lezingen, theatervoorstellingen, muziekoptredens … en veel meer!

Het openen van deuren, ook die van ons hoofd!

Om de Open Geestdagen aan te kondigen kwamen alle deelnemende organisaties met een deur naar de Grote Markt. PsychoseNet België was er alvast bij! “We zullen met zijn allen symbolisch deuren openen, ook die van ons hoofd”, klonk het.

Acteur en zanger Mathias Vergels en muzikant Manu Huylebroeck zorgden voor een streepje muziek. Ook de andere Open Geestdagen-ambassadeurs waren aanwezig: psychiater Dirk De Wachter en artiest Guy Swinnen. De burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani, Vlaams minister van Volksgezondheid, Hilde Crevits, en federaal minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke waren van de partij om het belang van dit project te onderschrijven.


PsychoseNet zet de digitale deur van onze werking open op zaterdag 7 oktober 2023. Daarover later meer.

Wil je meer weten over de campagne ‘stemmen over psychose’ klik dan hier?

 

 

 

 

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *