Main content

In de podcastafleveringen ‘stemmen over psychose’ kan iedereen mensen horen die over hun psychotische ervaringen schreven. Een breed publiek beter inzicht geven in wat een psychose is, hoe die wordt ervaren en vooral wat helpt om te herstellen, is de doelstelling.

De stem van de burger

Professor Stijn Vanheule gaat in gesprek met mensen die een psychose doormaakten en die daarover schreven. Schrijfsels in de vorm van een boek, artikels of blogs. De auteurs, schrijvers en bloggers laten hun stem horen. Deze keer zijn het stemmen òver psychose, niet tijdens een psychose. Om de vier weken wordt er een nieuwe aflevering opgeladen die via verschillende social mediakanalen wordt verspreid. 

In gesprek met Jerry Alon

Als consultant/trainer in de sociale sector en als auteur van het boek Voor mij was je er al geeft Jerry Alon hoop. Hij verduidelijkt en durft benoemen. Jerry beschrijft een waanzinnige realiteit waarbij feitelijkheid, actualiteit en persoonlijke angsten vloeibaar worden, verknoopt raken. Voor Jerry heeft een psychose een functie; een psychose brengt geladen thema’s metaforisch aan de oppervlakte. Ontdek in deze podcast hoe een ontmoeting uiteindelijk leidt tot vooruitkijken- zonder-heimwee en hoor Jerry vertellen “door naarbuiten te komen met mijn verhaal, verdampt de schaamte”. Alleszins Jerry waagt het om contact aan te gaan met de mensen ten opzicht van wie hij de trappers verloren heeft. Tot slot slaagt hij erin de psychose niet als een einde te zien, maar als een nieuw begin. 

Veel luisterplezier met de 7de podcast van de reeks ‘Stemmen over psychose’


Bekijk ook trailer van de film Blue Monday waarin Jerry Alon één van de hoofdspeler is. 

Voor mij was je het al kan je aankopen via deze link

Ben je geïnteresseerd in de andere podcasts van de reeks? 

Dit wetenschappelijk project komt tot stand in samenwerking met UGent, Museum Dr. Guislain, PsychoseNet en Gents Universiteitsmuseum.

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *