Main content

In de jaarcampagne van PsychoseNet België laten we elke maand iemand aan het woord in een podcast serie Stemmen over psychose. Het zijn stemmen òver psychose, niet tijdens een psychose. Het herstelproces bij psychose verhelderen is de uitdaging.

De stem van de burger

Professor Stijn Vanheule gaat in gesprek met mensen die een psychose doormaakten en die daarover schreven. Schrijfsels in de vorm van een boek, artikels of blogs. De auteurs, schrijvers en bloggers laten hun stem horen. Telkens opnieuw zal professor Vanheule vragen aan zijn gesprekspartner, “Wat is een psychose en wat helpt om eruit te raken?

In gesprek met Julie Beirens, auteur van het dichtbundel Huiden

In deel negen van de podcast-reeks ‘Stemmen over psychose’ luister je naar Julie Beirens. Als fotografe en auteur van poëzie pleit Julie voor schoonheid. Ook wat stuk is mag gezien worden. Haar psychische kwetsbaarheid giet ze met woorden, taal en metaforen in pareltjes van teksten die haar vooruithelpen op cruciale momenten van herstel. Luister mee hoe Julie al jong geconfronteerd wordt met psychiatrie. Ze benadrukt dat psychisch kwetsbaar zijn niet het einde is, eerder een nieuw begin waarbij je je eigen tempo mag lopen in onze veeleisende maatschappij.

Veel luisterplezier met de negende podcast van de reeks ‘Stemmen over psychose’


Meer lezen over Julie kan via Soldaat Van Porselein of via haar blogs voor PsychoseNet. Dichtbundel Huiden van Julie Beirens aankopen

Ben je geïnteresseerd in de andere podcasts van de reeks? Die kan je beluisteren via deze link

Dit wetenschappelijk project komt tot stand in samenwerking met UGent, Museum Dr. Guislain, PsychoseNet en Gents Universiteitsmuseum.

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *