Main content

Kaat is een psychosegevoelige vrouw met een bipolaire stoornis. Ze schrijft haar ervaringen, gedachten en gevoelens recht uit het hart.  Dit is Kaats eerste blog. ‘Superwoman’ stelt zich voor.

Vroeger was ik superwoman.

Ik gooide me van het éne engagement in het andere. Feesten organiseren, weekends organiseren, creatief bezig zijn, een heel groot sociaal leven, ik was altijd de vrolijke, uitbundige Kaat waar je mee kon lachen, praten, feesten. Ik werkte halftijds als zorgcoördinator in een gekleurde kleuterschool met veel zorgenkinderen. Anders eigenlijk. Ik werkte voltijds maar werd maar halftijds betaald. Als ik me ergens in vastbijt, ga ik er volledig voor. Mijn vrienden en collega’s vroegen me vaak: hoe doe jij dat toch allemaal? Ik had een drive, het leek wel of ik op coke leefde. Liep constant op een wolk rond, net of ik verliefd was. Nu weet ik dat dat hypomaan gedrag was. Maar dat wilde ik niet erkennen.

Nu hoef ik superwoman niet meer te zijn

We zijn nu 3 jaar later.

Nu hoef ik superwoman niet meer te zijn.

Ik heb in 2015, na die hypomane fase die meer dan een jaar geduurd heeft, mijn derde psychose gehad. Opgenomen in Duffel. Drie jaar heb ik erover gedaan om te genezen, om terug stabiel te zijn.

Nu ben ik een gelukkige huismama in een hecht gezin van 4 opgroeiende tieners. Ik ben noodgedwongen op vervroegd pensioen gegaan.

Ik heb een bipolaire stoornis. Ik schommel tussen stabiel en hypomanisch. Momenteel ben ik al geruime tijd stabiel. Toch moet ik nog elke dag moeite doen om mijn grenzen te bewaken en een gezonde balans te vinden tussen energie en rust.

Delen is helen

Ik heb sinds 2006, na mijn tweede psychose, geleerd hoe ik dat moet doen (hout vasthouden). Mijn psychiater en mijn fantastisch sociaal vangnet hebben hier een grote rol in gespeeld. En daarom ben ik nu zo gelukkig. Ik zou graag via deze weg mijn ervaringen, gedachten, leer- en genezingsproces met jullie delen. Ik ben ervan overtuigd (dat weet ik uit jarenlange ervaring) dat dat namelijk helend werkt. Zowel voor mij en wie weet, ook voor jullie? Ik kijk er al naar uit!

 

 

  • Deel deze pagina:

Reacties:

  1. Ontroerend, ik heb er kippenvel van. En geen woordje teveel. Helder en terzake. Zelfs al is het je eigen leven, je bent een schrijfster. Alleen maar bewondering en.. ontroering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *