Main content

PsychoseNet is op zoek naar psychiaters die vrijwillig willen deelnemen aan ons eSpreekuur als e-expert. Dit digitale platform biedt een laagdrempelige ruimte waar patiënten en hun familieleden terecht kunnen met hun psychiatrische vragen tijdens of in afwachting van hun zorgtraject.

Help mensen in nood vanuit het comfort van je eigen omgeving! Geef samen met de andere experten advies en tips vanuit de herstelvisie.

Wat houdt het in?

Als e-expert beantwoordt je psychologische vragen van mensen. Deze vragen kunnen variëren van algemene informatie over psychische kwetsbaarheden tot persoonlijke adviezen en tips voor het omgaan met specifieke situaties, regelmatig gerelateerd aan psychose. Voorbeelden kan je hier lezen.

Hoe werkt het?

  • patiënten kunnen jouw naam selecteren uit een lijst van 13 beschikbare experts om hun vraag te stellen.
  • de vraag komt terecht in jouw inbox waarbij je wordt uitgenodigd om de vraag te beantwoorden in het eSpreekuur. We proberen de vraag binnen de 5 dagen te beantwoorden.
  • Indien je workload op dat moment te groot is, heb je de mogelijkheid om de vraag door te sturen naar de ‘master’ van het eSpreekuur. Zij zullen de vraag zelf beantwoorden of doorsturen naar een expert met minder workload.

Waarom meedoen?

Door deel te nemen aan het eSpreekuur van PsychoseNet, draag je direct bij aan het verzachten van wachttijden en bied je ondersteuning aan mensen die wachten op hulp. Bovendien kun je jouw kennis en expertise delen met een breed publiek; vraag en antwoord waar anderen iets aan hebben, worden door ons anoniem gepubliceerd. Zo ontwikkelen we een vraagbaak waar mensen kunnen doorscrollen en ontdekken mensen dat ze er niet alleen voor staan.

Wij kijken ernaar uit om samen te werken. We blijven steun bieden aan diegenen die het nodig hebben.

Interesse?

Als je geïnteresseerd bent om als e-expert deel te nemen aan het eSpreekuur van PsychoseNet, stuur dan een e-mail naar info@psychosenet.be of neem rechtstreeks contact op met Leen Verhaert, coördinator van PsychoseNet België via leen.lv.verhaert@gmail.com.


  • Bekijk het team van de verschillende experts waar je deel van zal uitmaken
  • Ben je geen psychiater maar wel psycholoog, psychologisch consulent, therapeut, advocaat of ervaringsdeskundige? Stuur een e-mail naar info@psychosenet.be. We hebben jou ook nodig!
  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *