Main content

Naar aanleiding van Psychose Awareness Day (24 mei) werden enkele Psychose Awareness Talk opgenomen. In de eerste sessie gaat klinisch psycholoog Widel van Son in gesprek met familie-ervaringsdeskundige Mea Wuisman over het betrekken van naasten in de behandeling van psychose.


 

Klazine en Irene hebben beide ervaring met psychosegevoeligheid en het daaraan verbonden (zelf)stigma. In dit gesprek delen ze hun ervaringen met stigma, vooroordelen en wat hen uiteindelijk heeft geholpen in hun herstel.


 

Dag Van Wetter en Stefaan Huyghebaert vertellen over de Open Dialogue methode en hoe zij deze toepassen in hun bijzondere initiatief ‘El Camino Bekegem’. Dit is een ontmoetingsplaats en tijdelijk verblijf voor mensen met een psychotische gevoeligheid, hun naasten en hulpverleners.


 

Gesprek tussen Marieke Pijnenborg (hoogleraar klinische psychologie bij psychotische stoornissen) en Cecil Prins (kinder- en jeugdpsychiater) over psychose, familie, stigma en herstel.


 

In gesprek met Stijn Vanheule (professor klinische psychologie) en Leen Verhaert (ervaringsdeskundige en familie-ervaringsdeskundige).


 

Hier luisteren we naar een gesprek over psychose tussen neurowetenschapper Esther van Duin en ervaringsdeskundige Jerry Allon. Over wat de neurowetenschap ons over psychose leert, en wat de neurowetenschap van mensen met psychose-ervaring kan leren.


 

Als afsluiter een gesprek tussen Bram Berkvens en Jim van Os over de uitdagingen binnen de psychiatrie en de hoopvolle ontwikkelingen in de afgelopen jaren.


 

  • Deel deze pagina: