Main content

Onze Experts

 • Inez Germeys (onderzoeker)

  Inez Germeys (onderzoeker)

  Inez is psycholoog en hoogleraar Psychiatrie binnen het Center for Contextual Psychiatry aan KU Leuven. Zij doet voornamelijk onderzoek naar de interactie tussen de persoon en zijn omgeving bij het ontstaan van psychische klachten. Inez is ook expert in het gebruik van digitale technologie bij de behandeling van psychische aandoeningen.

 • Jeroen Kleinen (psychiater)

  Jeroen Kleinen (psychiater)

  Jeroen is psychiater en systeemtherapeut verbonden aan het PC Sint-Hiëronymus te Sint-Niklaas en werkzaam binnen het mobiel team langdurige zorg regio noord van het Netwerk Geestelijke Gezondheid ADS.

 • Julie Hantson (advocate)

  Julie Hantson (advocate)

  Julie Hantson is een advocaat gespecialiseerd in het medisch recht en het gezondheidsrecht. Zij legt zich onder andere toe op de rechten van de patiënten en de gedwongen opname. Als onderzoeker is zij ook verbonden aan de Leerstoel Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek (AHLEC) van de Universiteit van Antwerpen. 

 • Kirsten Catthoor (psychiater)

  Kirsten Catthoor (psychiater)

  Kirsten Catthoor is als psychiater werkzaam in het psychosecircuit van het Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg in Antwerpen, een ziekenhuis waar zowel de begoede middenklasse als ook kansarmen terecht kunnen voor dezelfde herstelgerichte aanpak, met medicatie en verschillende vormen van therapie. De strijd tegen stigma in de psychiatrie is een belangrijk aandachtspunt.

 • Kristiaan Plasmans (psychiater)

  Kristiaan Plasmans (psychiater)

  Kristiaan is psychiater op de Moeder & Baby unit in Zoersel. Hij volgde een opleiding tot systeemtherapeut en was jarenlang actief als psychotherapeut binnen de centra voor geestelijke gezondheidszorg. Kristiaan gelooft erg in een psychiatrie met een menselijk gelaat. Zijn boek 'de intuïtie van de psychiater' handelt over het goed afgestemd geraken in de therapeutische relatie.

 • Kristof Stubbers (ervaringsdeskundige)

  Kristof Stubbers (ervaringsdeskundige)

  Kristof werkt als ervaringsdeskundige in het mobiel team van het netwerk ggz Kempen. Tussen zijn 30e en 40e heeft hij meerdere psychoses en opnames gekend. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor zingeving en spiritualiteit.

 • Lieselot (familie-ervaringsdeskundige)

  Lieselot (familie-ervaringsdeskundige)

  Lieselot is trainer en coach. Ze spreekt uit ervaring omwille van de psychose gevoeligheid van haar partner. Sinds hun huwelijk, 7 jaar geleden, maakte haar man verschillende episodes door. Samen hebben ze twee kindjes.

 • Peter Dierinck (psycholoog)

  Peter Dierinck (psycholoog)

  Peter is klinisch psycholoog in Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge. Hij is vooral werkzaam rond herstel, kwartiermaken en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg. Peter schreef onlangs het boek “Hoop verlenen” (Witsand).

 • Peter Rober (gezinstherapeut)

  Peter Rober (gezinstherapeut)

  Peter Rober is klinisch psycholoog en gezinstherapeut. Hij is als hoogleraar verbonden aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen (KU Leuven). Hij heeft heel wat ervaring in het werken met gezinnen die worstelen met psychische kwetsbaarheid bij hun kinderen of jongeren.

 • Philippe Delespaul (klinisch psycholoog)

  Philippe Delespaul (klinisch psycholoog)

  Philippe Delespaul is een klinisch psycholoog en hoogleraar innovaties in de geestelijke gezondheidszorg aan de universiteit Maastricht. Hij heeft ervaring met wijkgerichte zorg en de ontwikkeling van weerbaarheid bij mensen met een psychose en hun betrokkenen.

 • Rik van Laeken (familie-ervaringsdeskundige)

  Rik van Laeken (familie-ervaringsdeskundige)

  Rik is familievertegenwoordiger bij de familievereniging Similes. Hij werkt als vrijwilliger en is verbonden aan drie mobiele teams in de regio Gent waar hij families mee ondersteunt. Daarnaast geeft hij ook workshops rond verbindende gesprekstechnieken.

 • Stephan de Bruyne (psychiater)

  Stephan de Bruyne (psychiater)

  Stephan is psychiater afdeling psychosezorg en hoofdarts Sint-Hiëronymus te Sint-Niklaas.

 • Sven Unik-id

  Sven Unik-id

  Sven unik-id is conceptueel kunstenaar, en in zijn werk gaat hij graag op zoek naar de veerkracht van de kwetsbare mens. Zelf overleefde hij 2 psychoses, en over zijn verhaal verscheen eerder het boek Ingewikkeld (Geerdt Magiels -uitgeverij Vrijdag) en werd de docufilm Ingewikkeld gemaakt (Poolhert Productions) - vertoond op Canvas en op VPRO.

 • Wim Simons (psychiater)

  Wim Simons (psychiater)

  Wim is behandelend en beleidspsychiater in de VZW St. Annendael in Diest. Samen met de multidisciplinaire teams binnen en buiten het ziekenhuis probeert hij voortdurend in een verbindende en evenwaardige open dialoog te gaan met mensen met ernstige psychiatrische problemen én hun betrokkenen. Om samen te werken aan hun herstel.