Main content

De vakantieperiode is bijna halfweg. Al heel wat mensen hebben het werk neergelegd voor welverdiende rust. Een groot deel van de mensen doet de komende weken hetzelfde. We wensen iedereen alvast een fijne periode om batterijen op te laden.

Tegelijkertijd doen we aan introspectie en willen we wat aandacht vragen voor mensen die op dit moment psychisch lijden

Achteruitkijken om vooruit vorm te geven

De vakantieperiode is er ook om balans op te maken. Wat hebben we dit jaar precies gedaan, wat liep er goed, waar schoten we tekort en hoe kunnen we verder mensen ondersteunen ’tijdens’ of ‘in afwachting’ van hun zorgtraject? Achteruitkijken om vooruit vorm te geven.

Kopzorgen

Voor heel wat mensen brengt de vakantieperiode helaas extra kopzorgen. Therapieën die niet doorgaan, vaste afspraken die worden uitgesteld of broodnodige structuur die wegvalt. Onzekerheid die ruimte krijgt om te groeien en voorzichtige toekomstplannen die dan maar terug worden opgeborgen. Eenzaamheid die extra hard toeslaat omdat de bakker op de hoek en de stamcafé in de straat een bordje ‘jaarlijks verlof’ hebben gehangen.

Team PsychoseNet probeert zo goed mogelijk alle berichten op te volgen en dringende vragen te beantwoorden. Het e-spreekuur waar mensen vragen kunnen stellen aan verschillende experten loopt door. Al kan een antwoord misschien wat langer uitblijven. Alleszins we proberen er voor iedereen te zijn.

Dankjewel

Tot slot willen we van deze gelegenheid gebruik maken om alle trouwe volgers van PsychoseNet op onze social media kanalen te bedanken voor hun berichten, goedkeuringen, kritische noten, adviezen en aanbevelingen. Het doet deugd om regelmatig deel uit te maken van jullie betrokkenheid. Dankjewel!

Leen Verhaert
Coördinator PsychoseNet België

 

 

  • Deel deze pagina: