Main content

Vraag

Beste,

Mijn partner had in 2013 haar eerste episode. Er volgden nog episodes en deze gingen steeds gepaard met een opname in het psychiatrisch ziekenhuis. Dit is reeds enige tijd geleden.

Ze heeft met succes haar medicatie afgebouwd. Bovendien heeft ze haar levensstijl aangepast met Transcendentale Meditatie, gezonde voeding en supplementen.

Recent is dit alles beginnen vervagen en bevond ze haar weer in een psychose. Ze is verward en leeft in een fantastische wereld.

Mijn vraag is of er in België een centrum bestaat dat mensen opvangt en doorheen een episode helpt. Dit zonder inname van medicatie. Enkel haar slaap, die ze nu al een paar dagen/nachten mist, zijn we bereid met medicatie te herstellen.

Alvast bedankt.

Antwoord

Hallo,

Wij zijn persoonlijk heel erg geholpen geweest door Huguette Beyens. Zij organiseert op 26 oktober een conferentie rond deze topic. Op 27 oktober wordt er een documentaire getoond die voor mij een eye-opener geweest is, zeker de moeite om ook eens te bekijken.

Ik kwam recent ook in contact met El Camino in Bekegem (bij Brugge). Zij werken ook rond psychose en open dialogue. Misschien kan je ook daar even luisteren?

Met vriendelijke groet

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 40
Beantwoord door: Lieselot op 4 oktober 2019
Expert Avatar

Lieselot is trainer en coach. Ze spreekt uit ervaring omwille van de psychose gevoeligheid van haar partner. Sinds hun huwelijk, 7 jaar geleden, maakte haar man verschillende episodes door. Samen hebben ze twee kindjes.

  • Deel deze pagina: