Main content

Vraag

Ik ben 5 dagen geleden moeten stoppen met sulpiride. Ik heb nu al twee dagen zware ontwenningsverschijnselen en vermoed psychose (ik hoor geluiden en heb angst). Is er een nummer dat ik kan bellen? Ik sta steeds in wacht bij tele onthaal en zelfmoordlijn.

 
 

Antwoord

Beste,

Dank om uw vraag te stellen via PsychoseNet.

Uw vraag is nogal ingewikkeld, omdat de informatie die u geeft beperkt is. Waarom bent u ooit sulpiride beginnen in te nemen? Wie heeft u dat voorgeschreven? En waarom bent u "moeten" stoppen?

Het is zeker zo dat het stoppen met antipsychotica last kan geven op verschillende vlakken, zowel medisch als psychiatrisch.

Als er na een geslaagde behandeling besloten wordt om te stoppen met antipsychotica, is het best om langzaam (over verschillende maanden) af te bouwen. Als er te veel vervelende bijwerkingen zijn, of als het middel niet voldoet, moet het ook best langzaam afgebouwd worden en een ander middel voorzichtig opgebouwd.

In deze omstandigheden is het altijd het beste om medische hulp in te schakelen, via de wachtdienst van de huisarts, of de spoedgevallen van het ziekenhuis.

Ik wens u alvast veel goede moed en hopelijk snel hulp in uw omgeving.

Hartelijke groeten,
Kirsten

 
 
Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 35-50
Beantwoord door: Kirsten Catthoor op 27 augustus 2021
Expert Avatar

Kirsten Catthoor is als psychiater werkzaam in het psychosecircuit van het Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg in Antwerpen, een ziekenhuis waar zowel de begoede middenklasse als ook kansarmen terecht kunnen voor dezelfde herstelgerichte aanpak, met medicatie en verschillende vormen van therapie. De strijd tegen stigma in de psychiatrie is een belangrijk aandachtspunt.

  • Deel deze pagina: