Main content

Er zijn verschillende hulplijnen die de mogelijkheid bieden om anoniem hulp te vragen. 

Tele-onthaal

Zo is er tele-onthaal. Dit is een telefonische hulpdienst die 24 uur op 24 uur bereikbaar is. Er werken een aantal deskundige vrijwilligers. Ook bestaat er de mogelijkheid om te chatten met één van deze vrijwilligers. 

Awel

Awel biedt een luisterend oor aan iedereen met een verhaal of probleem. Je kan anoniem contact opnemen via telefoon, e-mail, chat of een forum. Bovendien zijn deze gesprekken volledig gratis.

TEJO-huis

TEJO-huizen bieden een laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan (de sociaal meest kwetsbare) jongeren tussen 10 en 20 jaar. Dit betreft kortdurende (+/- 10 sessies), anonieme, onmiddellijke en gratis hulpverlening. De sessies bestaan uit gesprekken (wekelijks of tweewekelijks) met een vaste, professionele (vrijwillige) therapeut. Ze willen vooral preventief tewerk gaan in het beginstadium van de problematiek. Je hebt geen toestemming van je ouders nodig om je volledig gratis aan te melden. Klik hier voor de contactgegevens van verschillende TEJO-huizen.

OverKop-huis

Je kan daarnaast ook terecht bij een ‘OverKop-huis‘ (tot de leeftijd van 25 jaar). Het is een veilige plek waar je van allerlei activiteiten kunt genieten. Je kan hier beroep doen op professionele therapeutische hulp. Het gaat vooral om 5 verschillende thema’s: relaties, pesten, depressie en angst, vrije tijd en werk en ‘toolkits‘. Je kan er inspirerende filmpjes en verhalen vinden, zelf filmpjes of teksten delen en chatten met Awel.

Er zijn 5 OverKop-huizen:

  1. Oostende: 0483/75.84.88 of oostende@overkop.be.
  2. Gent: 0493/32.55.91 of gent@overkop.be. 
  3. Mechelen: 0473/97.30.80 of mechelen@overkop.be.
  4. Tienen: 0493/40.67.59 of info@overkoptienen.be.
  5. Genk: 0472/22.32.40 of genk@overkop.be.

De online chat is elke dag beschikbaar van 18 uur tot 22 uur (maar niet op zondagen en feestdagen).

  • Deel deze pagina: