Main content

Vraag

Hallo,

Ik gebruikte trazodone en sipralexa. Ik heb het serotonin syndroom gehad en noch de psychiater als de spoed wouden dit niet behandelen. Mijn gedrag veranderde tevens, ik werd agressief, dromerig en asociaal.

Sinds ik moest stoppen met de medicatie, ben ik constant onrustig en kan nauwelijks slapen. Ook kan ik niets met tryptophaan verdragen. Ik heb 10 kg verloren. Wat moet ik hiermee? Nu voel ik dat ik in een psychose ben en niet kan functioneren.

Antwoord

Beste,

Dank om je vraag te stellen via Psychosenet.

Wat naar dat je al zo veel negatieve ervaringen hebt gehad met medicatie en hulpverleners. De medicatie die je neemt, zijn echter niet geschikt voor het behandelen van een psychose. Vanuit wetenschappelijk onderzoek weten we dat antipsychotica het meest geschikt zijn om psychose te behandelen, maar er zijn ook andere producten die een hulp kunnen zijn, zoals anti-epileptica.

Ik kan via deze weg geen specifiek medicatie-advies geven, want iedereen reageert anders en elke patiënt heeft recht op een uitgebalanceerd medicatieschema, in overleg met de arts. Ik zou je willen adviseren om snel hulp te zoeken bij een professional in de geestelijke gezondheidszorg, die je kan begeleiden.

Ik wens je heel veel goede moed en sterkte en snel beterschap!

Beantwoord door: Kirsten Catthoor (psychiater) op 12 juni 2018
  • Deel deze pagina: