Main content

Vraag

Beste,

Ik vraag mij af of er psychiaters gespecialiseerd zijn in het vaststellen van een bipolaire stoornis?

De huisarts en ikzelf zijn ervan overtuigd dat mijn partner aan een bipolaire stoornis lijdt, maar zijn huidige psychiater kaatst deze piste na de eerste consultatie (50 minuten) volledig af.

Mijn partner krijgt reeds twee jaar verschillende soorten medicatie en dit maakt hem radeloos. Bovendien zorgt het niet ernstig genomen worden voor nog meer neerslachtigheid. Dit maakt dat mijn partner in de hyper periodes nog meer impulsieve dingen doet.

Mijn partners vader heeft een bipolaire stoornis en vlucht in alcohol. Dit zorgt ervoor dat mijn partner traumatische ervaringen heeft meegemaakt gedurende de jeugdjaren. Zelf gebruikt mijn partner ook alcohol en drugs tijdens de slechte periodes. Deze periodes komen vaak aan bod wanneer hij onvoldoende geslapen heeft.

Alvast bedankt.

Antwoord

Beste,

Prof. Pascal Sienaert in het UPC KU Leuven is o.a. gespecialiseerd in de behandeling van bipolaire stoornissen. Je vindt eventueel bijkomende informatie via hun website.

Groeten en veel succes,
Jeroen

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 27
Beantwoord door: Jeroen Kleinen op 4 december 2019
Expert Avatar

Jeroen is psychiater en systeemtherapeut verbonden aan het PC Sint-Hiëronymus te Sint-Niklaas en werkzaam binnen het mobiel team langdurige zorg regio noord van het Netwerk Geestelijke Gezondheid ADS.

  • Deel deze pagina: