Main content

In verschillende podcastafleveringen ‘stemmen over psychose’ kan iedereen mensen horen die over hun psychotische ervaringen schreven. Een breed publiek beter inzicht geven in wat psychotische ervaringen zijn, hoe die worden ervaren en vooral wat helpt om te herstellen, is de doelstelling.

Dit wetenschappelijk project komt tot stand in samenwerking met UGent, Museum Dr. Guislain, PsychoseNet en Gents Universiteitsmuseum. 1 mei 2023 was de aftrap voor deze collectie psychose-ervaringsverhalen. Dit is deel vier van de psychose-ervaringsverhalen.

De stem van de burger

Professor Stijn Vanheule gaat in gesprek met mensen die een psychose doormaakten en die daarover schreven. Schrijfsels in de vorm van een boek, artikels of blogs. De auteurs, schrijvers en bloggers laten hun stem horen. Deze keer zijn het stemmen òver psychose, niet tijdens een psychose. Het herstelproces bij psychose verhelderen is de uitdaging. Om de vier weken zal er een nieuwe podcast worden opgeladen en via verschillende social mediakanalen worden verspreid. Telkens opnieuw zal professor Vanheule vragen aan zijn gesprekspartner, “Wat is een psychose en wat helpt om eruit te raken?

In gesprek met Andy Buyst, auteur van Liever zot dan zombie

In deel vier van de podcast-reeks ‘Stemmen over psychose’ hoor je Andy Buyst aan het woord. Als gewezen opvoeder belandt Andy aan de andere kant van de hulpverlening. Andy begrijpt op dat moment pas echt het belang van luisteren naar verhalen van kwetsbaren, het belang van praten, praten en nog eens praten, het belang van connectie met natuur en connectie met kunst maar bovenal het belang van vrienden. Ontdek mee hoe Andy zichzelf therapie geeft en zo in verbinding blijft met zijn omgeving, want in de ontmoeting met anderen ligt de oplossing om begrepen te worden, te zijn.

Veel luisterplezier met de vierde podcast van de reeks ‘Stemmen over psychose’


Meer weten over Andy Buyst kan via deze link

Liever zot dan zombie van Andy Buyst aankopen

Ben je geïnteresseerd in de andere podcasts van de reeks? Die kan je beluisteren via deze link

 

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *