Main content

Leen is ervaringsdeskundige, schrijfster en vaste blogger voor Psychosenet. Naar aanleiding van de Psychose Awareness Day aanstaande zondag ging ze live in gesprek met met Professor Stijn Vanheule. In deze blog blikt ze terug en kijkt ze vooruit naar wat de live sessies van Psychosenet haar al leerden.

24 mei is Psychose Awareness Day!

Om psychose in de kijker te zetten organiseerde het online platform psychosenet de voorbije week elke avond een live gesprek over verschillende thema’s die te maken hebben met psychose. Een boeiende week met uitstekend materiaal om psychose beter te begrijpen, beter aan te pakken, te normaliseren. 

De uitzendingen zijn terug te bekijken op de sites psychosenet.be en psychosenet.nl

Ik blijf me verwonderen over de veerkracht van mensen. Welke ervaringen mensen meemaken en op welke ingenieuze manier men vaak na vele jaren terug rechtstaat. Chapeau aan de ervaringsdeskundigen die hun verhalen deelden en ook hoed af voor elke hulpverlener die naar aanleiding van een dergelijk verhaal zijn aanpak bijspijkert.

Zelf nam ik deel op vrijdagavond 22 mei. Samen met Stijn Vanheule stonden wij stil bij de existentiële betekenis van psychose.

Deze bijdrage kan je zien via deze link. De week wordt afgesloten met een talk tussen Jim Van Os en Bram Berkvens. Live te volgen op psychose awarenessday 24 mei om 20.00 via deze link.

Een hoopvolle week, waarbij ‘het verschuiven van ons denken over psychose’ weer een boost kreeg in de goeie richting. Herstelgericht denken en herstelgericht werken in de Geestelijke Gezondheid is opnieuw een beetje concreter geworden.

Leen

 

Wil je meer lezen van Leen: volg dan zeker haar blog.

De live sessies kan je volgen op het You tube kanaal van Psychosenet.

 

 

 

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *