Main content

Te Gek!? lanceert de nieuwe campagne ‘Dat lucht op’. Een campagne die zich richt op perinatale mentale gezondheid. Samen drempels verlagen voor prille ouders!

De campagne, die plaatsvindt van 12 tot 25 juni, nodigt iedereen uit om bewustwording te creëren en te communiceren over de uitdagingen en intense emoties die komen kijken bij de zwangerschap en de eerste twee jaar na de geboorte.

Ouder zijn: een avontuur met ups en downs

Ouder zijn brengt een mix van emoties met zich mee. Twijfels, gemengde gevoelens en chaos in huis zijn normaal en horen bij het ouderschap. Op www.tegek.be/datluchtop vind je informatie en tips over hoe je kunt omgaan met de emotionele uitdagingen van het ouderschap. Ontdek verhalen van andere prille ouders, leer hoe jouw omgeving je kan helpen en waar je professionele hulp kunt vinden indien nodig. Want als jij je goed voelt, heeft jouw hele gezin de ruimte om te groeien.

Durf steun te vragen aan je omgeving

Heb je soms het gevoel dat je er alleen voor staat als ouder? Think again. Durf aankloppen bij je omgeving. Familie, buren, vrienden, collega’s… kunnen jou zuurstof bieden. Een luisterend oor of een pot verse soep kan enorm helpen. Laat zien welke steun je nodig hebt met de alternatieve geboortelijst op www.datluchtop.be. Zo maak je op een speelse manier duidelijk wat kan helpen om jou ademruimte te geven, van mee zoeken naar kinderopvang tot een stevige knuffel.

De campagne ‘Dat lucht op’

‘Dat lucht op’ is een campagne van Te Gek!? in samenwerking met Kind & Gezin en Perinet. Door open te praten over de psychische uitdagingen van het pril ouderschap, doorbreken we taboes en bouwen we samen aan de veerkracht van prille gezinnen. Laat een ballonnetje op via www.datluchtop.be en ontdek hoe samen praten en steun vragen lucht geeft aan ouderschap.


Vragen over psychische kwetsbaarheid ‘moeder/baby’ kan je stellen in het e-spreekuur van PsychoseNet aan psychiater Kristiaan Plasmans, gespecialiseerd in postpartum psychose. 

Meer lezen over postpartum psychose kan via deze blog

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *