Main content

Freya Spillemaeckers is een 26-jarige vrouw die haar diepste, meest kwetsbare momenten heeft opgeschreven in een boek A Nightmare Called Adolescence dat nu beschikbaar is voor pre-order. Freya is ook webredacteur en e-expert bij PsychoseNet.

Freya’s boek is meer dan alleen een verzameling pagina’s; het is haar hart en ziel die ze blootlegt, een kroniek van haar strijd, pijn en uiteindelijk haar reis naar hoop. Ze benadrukt dat het nu goed met haar gaat en dat ze gelukkiger is dan ooit dat ze zich aan hoop heeft durven vastklampen.

Wat inspireerde me om te schrijven?

Tijdens mijn adolescentie heb ik trauma’s doorgemaakt – pesten, seksueel geweld, automutilatie en een voortdurende strijd met mijn eigen identiteit. Deze ervaringen waren verwoestend, maar de gedachte die me op de been hield was: “Wat als ik iemand had waar ik me mee kon identificeren? Iemand die voelde wat ik voelde, al was het maar een beetje?” Deze vraag werd mijn drijfveer. Als mijn verhaal ook maar één persoon kan helpen zich begrepen en minder alleen te voelen, dan is het delen ervan elke gram kwetsbaarheid waard.

De reis van het schrijven

Mijn boek begon als een dagboek, een plek waar ik mijn ziel uitstortte. Er waren tijden dat ik maandenlang niet kon schrijven, overweldigd door mijn ervaringen. Maar het geloof dat mijn woorden troost konden bieden, hield me gaande. De angst voor oordelen, de spanning om mijn donkerste momenten bloot te leggen – deze waren echt en ontmoedigend. Toch hield ik vast aan de hoop dat mijn verhaal een verschil kon maken.

Persoonlijke groei en afsluiting

Het schrijven van dit boek heeft me een gevoel van afsluiting gebracht. Het voelt alsof ik een moeilijk hoofdstuk afsluit en een nieuw hoofdstuk open, waarin ik stigma’s rondom mentale gezondheid kan doorbreken. Ik wil jongeren bereiken die een stem van begrip nodig hebben, en degenen die onbedoeld bijdragen aan iemands pijn, wil ik aansporen tot empathie en verandering.

De boodschap die ik wil overbrengen

Met mijn boek wil ik lezers laten weten dat er altijd hoop is, zelfs in de donkerste momenten. Houd vast aan dat sprankje, hoe zwak het ook mag lijken. En voor degenen die twijfelen om hun eigen verhalen te delen – dat is oké. Je hoeft je verhaal niet te delen om anderen te helpen; er zijn vele manieren om een verschil te maken. Doe alleen wat voor jou juist voelt, zowel op korte als lange termijn.


Freya’s boek kan je hier kopen: Boekscout.

Meer omtrent Freya:

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *