Main content

In het E-spreekuur kun je (anoniem) vragen stellen aan onze experten. Freya Spillemaeckers, 23 jaar, studente, hulpverlener (psychologisch consulent) en jong-ervaringsdeskundige is een nieuwe E-expert speciaal voor jongeren en stelt zich voor.

Ontdek mee wie Freya Spillemaeckers is en waarom je precies bij haar terecht kan met jouw vraag.

Zware stormen maakten van mij een jong-ervaringsdeskundige

Een aantal jaren zeilde ik door zware stormen, die mijn boot soms deden kantelen waardoor ik in het ijskoude water viel. Ik werd psychologisch consulent omdat ik graag verklaringen wou vinden, waarom mensen negatief kunnen denken, of er meer achterliggende redenen zijn dan enkel en alleen de omstandigheden waarin ze zich bevinden. Wat kan er gedaan worden om zo ’n storm te verdrijven…

Eén droom, één doel: stigma doorbreken

Ik heb grote dromen, uiteenlopende dromen, dacht ik altijd. Ik droom ervan om het stigma rond psychische kwetsbaarheden te doorbreken: van uitnodigen tot gesprek, gepast omgaan met ontboezemingen en moeilijke verhalen, tot positieve berichten verspreiden. Ik schrijf veel verhalen over psychische kwetsbaarheden (sociale angst, depressie, psychosegevoeligheid, de toekomst, het verleden, e.d.). Daarnaast probeer ik mijn eigen ervaringen in gefotoshopte beelden om te zetten die mijn psychische kwetsbaarheden in beeld brengen, deze kan je vinden op mijn instagrampagina @awkwardfreya of op mijn website. Ik zie het als mijn doel om mensen te informeren en te helpen. En zo wil ik graag mijn steentje bijdragen om het stigma te doorbreken…

Toekomstgericht

Ik denk dat mijn toekomst ligt in een combinatie van mijn interesses, wat ik daarrond heb geleerd als psychologisch consulent en mijn creatieve aanleg en praktische digitale communicatie-skills. Ik wil graag hulp verlenen door gebruik te maken van mijn creativiteit: verhalen vertellen, verhalen vertalen in beelden, filmpjes of reportages maken, moeilijke dingen aanschouwelijk voorstellen, e.d. Dit toekomstidee werd enkel maar aangesterkt door mijn twee stageperiodes bij PsychoseNet waarbij ik twee ongelooflijk sterke mentoren heb gekend, namelijk Brenda Froyen en Leen Verhaert.

Met mijn diploma ‘toegepaste psychologie’ op zak (met grote onderscheiding), ga ik met veel enthousiasme aan de slag als kersverse E-expert bij PsychoseNet als jong-ervaringsdeskundige én psychologisch consulent. Ik kijk alvast uit naar jullie vragen op het eSpreekuur!


Heb je het moeilijk? Zit je met vragen? Zoek je advies of verdere informatie? Misschien zoek je iemand om je verhaal aan te vertellen? Wat dan ook, contacteer mij gerust via het eSpreekuur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *