Main content

Vraag

Beste,

Mijn volwassen zoon is in afwachting van een opname voor de behandeling van psychische problemen (depressiebipolariteit), maar dit kan nog een tijd duren. Waar kunnen we hulp vinden om de tussenliggende tijd door te komen? Hij gebruikt geen medicatie en heeft ook geen psychiater of andere professionele ondersteuning.

Alvast bedankt.

Antwoord

Beste,

Eerst en vooral zou je je huisarts kunnen raadplegen, om daar samen mee na te denken welke de volgende stap en verwijzing kan zijn. Soms start de huisarts ook al een medicijn op, doch gezien het vermoeden van bipolariteit moet dat toch met de nodige voorzichtigheid gedaan worden.

Je kan ook altijd rechtstreeks een vraag voor consultatie doen op de polikliniek van een psychiatrisch ziekenhuis, zodat ze van daaruit al een ambulant traject ter voorbereiding van opname kunnen starten. Misschien te beginnen bij het ziekenhuis waar hij al op de wachtlijst staat? Soms lukt dit ook bij een Centrum voor Geestelijke gezondheidszorg, en je kan ook op zoek gaan naar een psychiater die privé consultaties houdt.

Hopelijk vind je via die weg al een eerste hulp.

Vriendelijke groet

Beantwoord door: Wim Simons (psychiater) op 15 september 2020
  • Deel deze pagina: