Main content

Vraag

Beste,

Mijn huisarts en ik zijn ervan overtuigd dat  er bij mijn partner sprake is van een bipolaire stoornis. Zijn psychiater zet deze mogelijkheid echter al aan de kan na de eerste consultatie. Nochtans zijn er voldoende verslagen die wijzen in de richting van deze diagnose.

Mijn partner krijgt al twee jaar verschillende soorten medicatie en is radeloos. Hij wordt niet ernstig genomen en dit maakt hem nog neerslachtiger.

De vader van mijn partner heeft ook een bipolaire stoornis. Bovendien heeft mijn partner een traumatische jeugd gehad vanwege de alcohol verslaving van zijn vader. Hijzelf zoekt ook alcohol en drugs op in slechte periodes om zijn gevoelens te verdoven. Slechte periodes steken vaker de kop indien hij onvoldoende slaap heeft.

Is er iemand die ons kan helpen?

Antwoord

Beste,

Het stellen van de diagnose bipolaire stoornis is niet eenvoudig, maar toch kan dat wel grondiger gebeuren dan de manier waarop het bij je partner gebeurd is.

Ik heb zelf veel vertrouwen in dokter Pascal Sienaert van het psychiatrisch ziekenhuis te Kortenberg. Je kan bij hem een afspraak proberen maken, de gegevens vind je gemakkelijk via internet. Hij heeft ook een zeer interessant en toegankelijk boek geschreven "Manisch depressief: een gids voor patiënten, familie en hulpverleners". Misschien kan dat boek jullie ook al op weg helpen.

Hopelijk zijn jullie hiermee wat geholpen.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 27
Beantwoord door: op 22 oktober 2019
  • Deel deze pagina: